/ ThinkStock/Getty Images
Той е осъден да заплати на майката на починалото дете обезщетение в размер на 200 000 лв.
Окончателно, по обвинение на Окръжна прокуратура-Габрово, бащата, убил 5-годишното си дете, е осъден на доживотен затвор, съобщиха от обвинението.

Присъдата на Окръжен съд-Габрово бе потвърдена от Апелативен съд-Велико Търново. С решение от 22 февруари, Върховният касационен съд не уважи искането на подсъдимия и защитата му за намаляване на наложеното наказание от „доживотен затвор“ на 20 години „лишаване от свобода“.

Прокуратурата предаде на съд мъж, убил 5-годишния си син, хвърляйки го от мост

Той бе предаден на съд и осъден за това, че на 3 юли 2019 г., през нощта, около 04:00 часа, умишлено умъртвил 5-годишния си син, като го хвърлил от мост с височина 30.5 метра, изграден над река Янтра, в района на Пречиствателна станция за отпадни води в Габрово.

Убийството на малолетното дете е било извършено предумишлено и при условията на опасен рецидив, почти 2 години, след като извършителят изтърпял ефективно наказание „лишаване от свобода“ за други тежки умишлени престъпления.

За претърпените неимуществени вреди, които са пряка и непосредствена последица от престъплението, мъжът е осъден да заплати на майката на починалото дете обезщетение в размер на 200 000 лв.