/ БТА
В неделя вечер сръбски автобус, пълен с деца, катастрофира на магистрала „Тракия”, в района на Стара Загора. 14 души са по-тежко ранени и настанени в болница. Хората се прибирали от фолклорен фестивал на морето. По неизвестни, засега, причини, шофьорът се отклонил от лентата за движение и се обърнал в канавката.

Много случайни хора спряха на мястото на инцидента и помагаха с каквото могат. Сред тях е и Теодор Бочев.

“Пътувахме, рязко стана задръстване. Когато стигнахме мястото на инцидента, попитах какво се е случило и дали можем да помогнем. Казаха ни, че можем да извозваме хора до болницата. Това, което видях, беше доста неприятна гледка - ревящи деца, викове, крясъци, пълен ужас. Имаше пожарникари и полицаи, но нямаше никакви линейки”, разказа пред NOVA Бочев.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

“Видях, че и мой приятел, който беше тръгнал по-рано, също е спрял да помага. Най-много ме притенсиха дечица, които ревяха и сочиха към баща си, който беше в много тежко състояние. Моля се той да е добре”, каза още Бочев.

По думите му първият, оказал помощ на пострадалите, е лекар, карал зад автобуса.

“Първото нещо, което видях бяха няколко дечица. Спирайки, видях рейс, от който излазваха дечица в ужасно състояние. Взех аптечката и тръгнах да тичам към рейса”, разказа Живко Стамболиев, друг свидетел на тежкия инцидент.

Благодарение на лекаря, който е бил на място, помощта е била организирана и той е давал насоки как да бъде помогнато на пострадалите, разказа още очевидецът.

“Ситуацията беше ужасна! За първи път изпитвам такъв ужас!”, сподели Стамболиев.
 
nova.bg