Очакват се повишения на речните нива в следващите дни
Очакват се повишения на речните нива в следващите дни / DarikNews.bg, архив

В следствие на снеготопенето се очакват повишения на речните нива. На основата на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от Института по метеорология и хидрология в Дунавския басейн са започнали повишения на речните нива, съобщи МОСВ. По-значителни повишения вследствие на снеготопенето се очакват в периода 27-29 януари.

Времето на 28 януари: Температурите скачат до +15 градуса

За водосборите на реките Искър, Янтра и Русенски Лом се прогнозират водни количества около средната многогодишна стойност и под прага за внимание. По-значителни повишения в р. Русенски Лом се очакват на 28 и 29 януари.

В Черноморския басейн са започнали повишения на речните нива в целия басейн. По-значителни вследствие на снеготопенето се очакват в периода от днес до 29 януари.

Затоплянето започва, температурите скачат до 15 градуса

В Източнобеломорския басейн са започнали повишения на речните нива в целия басейн. По-значителни вследствие на снеготопенето се очакват през следващите два дни. В Западнобеломорския басейн днес в резултат на снеготопенето се очаква да започнат повишения на речните нива в целия басейн. По-значителни се очакват в периода 28-29 януари.