В момента все още няма засилен трафик, очаква се в следобедните часове трафикът в почивния ден да се засили, съобщи пред журналисти комисар Калоян Драганов, началник на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“.

На основните пътни артерии, които водят към столицата ще има екипи на полицията. Разположени са около 120 екипа на територията на цялата страна. Екипи на Главна дирекция "Национална полиция" също работят през почивните дни.

Ежедневно се засичат фрапантни нарушения. През изминалата седмица полицаите са установили неправоспособен водач, който управлява МПС с табели от друго превозно средство. Колата изобщо не е била регистрирана. При проверката водачът е представил свидетелство за управление на държава от ЕС, за което е установено, че е фалшиво. По случая е образувано досъдебно производство.

Без зони за платено паркиране в София

Целта на полицията е не да се глобяват шофьорите, а да се осигури безпроблемно придвижване на автомобилите. При установяване на арогантен водач, грубо нарушаващ правилата за движение, ще бъдат взети незабавни мерки.
 
От Агенция "Пътна инфраструктура" предупредиха шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по път I-1 /Е-79/ Видин - Монтана, в района на Видин, поради колона от тежкотоварни автомобили в посока Дунав мост II.