Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. От запад на изток ще премине атмосферен фронт. Над западната половина от страната, а вечерта и над североизточните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. 

На места ще има краткотрайни валежи от дъжд и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще се затопли още и максималните ще са между 18 и 23 градуса.

пролет слънце цветя
iStock/Getty Images

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и привечер, главно по северното крайбрежие ще завали дъжд, на места и ще прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Ще е топло с максимални температури на въздуха: 15-20 градуса. 

Температурата на морската вода е около 8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над 1700 - сняг. На отделни места, в масивите от Западна България, и ще прегърми. 

облаци облачно небе
iStock/Getty Images

Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

След временно намаление на облачността, в събота отново ще се заоблачи. На много места ще има и валежи от дъжд, главно в Южна България са възможни и гръмотевици. Отначало от изток-североизток до вечерта вятърът ще се обърне от северозапад и температурите ще започнат да се понижават.

В неделя ще преобладава облачно време, на места с валежи, като с продължаващото застудяване, на места във високите полета на Западна България и в Предбалкана, а през нощта срещу понеделник и в Лудогорието, дъждът да се примесва и временно ще преминава в сняг. 

Има повишена вероятност за значителни валежи: в събота - в югозападните райони, а в неделя - в Южна и Източна България. 
НИМХ, БТА