Обвиненията срещу Друмев нямат общо с Разплащателната агенция
Обвиненията срещу Друмев нямат общо с Разплащателната агенция / netinfo
Прокуратурата смята, че сключените договори от досегашния шеф на Държавен фонд „Земеделие” Асен Друмев са нанесли финансова щета на държавата и това е особено тежко престъпление по служба. Разследването е в досъдебна фаза и вече тече шестмесечният срок за приключване на производството. Това заяви в “Седмицата” на Дарик министърът на земеделието и горите Нихат Кабил.

На въпрос как ще се отрази отстраняването на Друмев на работата на Разплащателната агенция, министърът на земеделието обясни, че обвиненията срещу досегашния директор на Държавен фонд “Земеделие” нямат нищо общо с работата на Разплащателната агенция.

Би било редно и в България да се направи звено за разследване на измамите с европарите по подобие на това, което вече действа в Брюксел за целия Европейски съюз.

Кабил заяви още, че ще поиска от директора на ОЛАФ да изпрати в България експерти, които да обучат всички служители, които ще разследват измамите с парите от европейските фондове. Основното при това обучение ще е българските служители да бъдат запознати с всички известни в ОЛАФ схеми за измами, допълни министър Кабил.