Обвинението срещу депутати от ДПС за документни измами влезе в съда
Обвинението срещу депутати от ДПС за документни измами влезе в съда / снимка: Sofia Photo Agency

Софийската градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд обвинителен акт срещу народните представител Гюнай Хасан Сефер и Митхат Мехмед Табаков, срещу Росица Василева Милчева и Веско Николов Пачкински, съобщиха от прокуратурата.

Обвиненията са за документни измами, извършени за две обществени поръчки за построяване на път с дължина 7 км и 300 м, свързващ с. Окорш с централния път от Шумен до Силистра. Присвоени са 337 945,55 лева, а реално изграденият път е дълъг 1 км и 700 м и не отговаря на проекта.

Разследването беше извършено от специализиран екип, включващ прокурори, следовател и служители на МВР и на ДАНС, допълва БТА.

Според обвиненията в периода от 16 октомври до 28 ноември 2006 г., в Дулово, заедно с Росица Милчева, чрез използването на документи с невярно съдържание, депутатите от ДПС са получили без правно основание 373 723,87 лева от "Публични инвестиционни проекти"ЕАД.

На Митхат Табаков е повдигнато обвинение и за още една документна измама. В периода от 1 ноември до 6 декември 2005 г., в Дулово, в съучастие като съизвършител със Зекир Дьонмез и Росица Милчева, чрез използването на документи с невярно съдържание, те са получили без правно основание 356 661,96 лева от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД.

От извършените престъпления са се облагодетелствали фирмите "Булмекс" ЕООД на Зекир Дьонмез и "Гелиг" ЕООД на Гюнай Сефер, като Митхат Табаков и Росица Милчева са им предоставили тази възможност, смята обвинението.