Общинските съветници от БСП искат оставката на Велизар Стоилов
Общинските съветници от БСП искат оставката на Велизар Стоилов / netinfo
Общинските съветници от БСП поискаха заместник столичният кмет по транспорта Велизар Стоилов да бъде отстранен, докато трае разследването по случая с предварителното приватизиране на общо 66 линии от градския транспорт в София. След като преди два дни бе поместен запис от разговор между Стоилов и кандидатите за градските линии, съветниците от БСП обявиха, че са предали материали по този случай на председателят на ДАНС още през септември.

Според съветниците от БСП предприетото от ДАНС разследването по случая ще даде резултати, а след това трябва да се поеме политическа отговорност. Най-малкото, което може да се направи, е отстраняване на заместник столичния кмет от поста му, докато трае разследването, а също така кметът Бойко Борисов да спази морала и да понесе отговорността чрез собствената си оставка и оставката на Велизар Стоилов, заяви председателят на общинските съветници от БСП Жельо Бойчев.

Заместник-председателят на транспортната комисия в общинския съвет и съветник от БСП Таня Найденова отрече да е участвала в разпределението на градските линии, както и в уговарянето на това кой да вземе автобусна линия номер 72. Нямам основание да се оттеглям от транспортната комисия само защото някой се опитва да замеси името ми в тези разговори.

Съветниците от БСП твърдят, че в скандалът с линиите е замесен и формалният лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според тях кметът Бойко Борисов трябва да се подготви да стане формален лидер партията. По думите на Жельо Бойчев в публикувания разговор не са написани някои фрапиращи моменти, които уличават кмета и транспортните синдикати в столицата.