Общинска фирма продавала имоти за 10 лева на квадратен метър
Общинска фирма продавала имоти за 10 лева на квадратен метър / netinfo

Средно по 10 лева на квадратен метър е продавала имоти по Черноморието фирма „Галатея 2002” – това каза пред журналисти кметът на София Бойко Борисов и обяви, че ще сезира прокуратурата за нарушения в размер на повече от 2 милиона лева.

Ръководството на „Галатея 2002”, заобикаляло закона за обществените поръчки, става ясно след извършената финансова проверка на фирмата. Спорните сделки са общо 6.

Всичките са за продажба на имоти, повечето ученически почивни бази в Китен, Созопол, Обзор, Иракли, Бяла, Царево, Несебър и Лозенец. Средната цена, по която е продаван квадратен метър, е 10 лева. Проверката е установила, че много от черноморските обекти са занемарени, а финансовото състояние на фирмата е трагично. Експлоатират се само някои от обектите, за да се покрият разходите за заплати, местни данъци и такси.

Повечето от имотите дори не се ползват и не се отдават под наем. Според Борисов начинът, по който са се стопанисвали имотите е имал за цел да свали цените им, за да бъдат продадени изключително евтино.

Утре ще бъдат изнесени данни за нарушения и в "Софийски имоти".