Кой друг е извадил такива пари, като този човек, попита кметът на Пазарджик Тодор Попов
Общинският съвет се отказа да продава гората на Црънча. С 37 гласа "за" общинарите в Пазарджик решиха да запазят предвидените за продан 368 684 кв. метра гора, с което дефакто приеха дарението на Делян Пеевски в размер на 700 000 лева.  То беше отправено от фирмата му "Интръст" при условието, че гората остане непокътната за местните хора.


Гората на Црънча остава на селото, Пеевски я спаси със 700 хил. лв. дарение (ВИДЕО)



Това стана на заседание на Общинския съвет, на което нито един общински съветник не гласува "против" предложението на народния представител. Нямаше и "въздържали се".

Общинарите гласуваха още гората на селото да стане публична собственост, а според условието на дарителя, в селото ще има парк, наречен на името на "Свети Георги", за което се заделя половината от сумата - 350 000 лв.. Останалите пари са за издръжката на волейболния клуб "Хебър" в Пазарджик и ще се преведат по неговата сметка.


Жителите на Црънча с декларация, благодарят на Пеевски за дарението



По време на сесията бе прочетена и декларацията на жителите на село Црънча, които благодарят на Пеевски за спасяването на гората.

По време на заседанието кметът на Пазарджик още веднъж разказа за предисторията на казуса и за писмото на дарителя. 

Тодор Попов припомни, че в деня на протеста на жителите на селото - навръх Гергьовден, е получил предложението за дарението под условие, че гората се спаси от продан. Кметът разкри, че в същия следобед му е звънял и премиерът Бойко Борисов, притеснен от протеста на хората.

"Говорих и с премиера, който помоли да се намери решение, за да са спокойни хората", каза Тодор Попов пред Общинския съвет.

Кметът на Пазарджик още веднъж изтъкна жеста на Пеевски за спасяването на гората.

"Моля да спрат всякакви спекулации по отношение на това, че щяло да се случва нещо. Трябва да свикнем с мисълта, че хората правят и добри дела и да уважаваме тези хора.

Кой друг е извадил такива пари, като тоя човек, добър или лош? Когато говорят фактите, и боговете мълчат.  Като видя Иво Прокопиев да извади пет лева за нещо, ще му стисна ръката и на него. Колко са богатите хора в България?!", заяви кметът на Пазарджик в отговор на забележка, че общинарите трябвало да гласуват и одобрение на дарението на Пеевски.