Красимир Станчев Румен Радев Илияна Йотова
Красимир Станчев Румен Радев Илияна Йотова / БГНЕС
Новоназначеният началник на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир Станчев встъпи в длъжност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Наред с отговорната и много важна за страната дейност на Националната служба за охрана, трябва да помним, че най-важни са хората - с тяхната подготовка, мотивация, отговорности и нужди, с тяхната лоялност и взаимна подкрепа. Това са нещата, които очаквам да продължите да надграждате". С тези думи се обърна държавният глава Румен Радев към назначения за началник на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир Станчев и към екипа на НСО на церемония в централата на Службата.

Вече официално: Красимир Станчев оглави НСО

Със свой указ президентът назначи Красимир Станчев за началник на НСО и го удостои с висше офицерско звание бригаден генерал, считано от 30 септември 2019 година.

Красимир Станчев Румен Радев Илияна Йотова
БГНЕС

Държавният глава определи назначението като заслужено признание и оценка за професиналните качества и компетенции на бриг. ген. Красимир Станчев. "Длъжността началник на НСО е заредена с огромни изисквания относно ефективното функциониране на тази важна за националната ни сигурност служба. Тя е заредена и с много високи очаквания за надграждане на постигнатото от вашите предшественици. Знам, че няма да ви е лесно, но съм убеден, че с вашите професионални компетенции, лидерски умения и мотивация и най-вече с подкрепата на целия личен състав на НСО, ще можете да отговорите на високите предизвикателства, които произтичат от тази длъжност“, обърна се президентът към началника на НСО.

Бодигард на Сергей Станишев оглавява НСО?

Един ръководител никога не е такъв сам, той винаги държи на подкрепата на най-близките нему и на колегите си. Трябва всички заедно да положим неимоверни усилия, за да продължим развитието на Службата в нейното най-добро амплоа и в активните й международни връзки. Службата е въпрос на отговорност и ще положа усилия мъдро и разумно да я ръководя“, увери бригаден генерал Красимир Станчев, като се обърна с думи на благодарност за доверието на държавния глава и на екипа на Националната служба за охрана.

Отнемане на предимство е основната версия за катастрофата с Караянчева

На церемонията в НСО присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководителите на специалните служби, представители на ръководството на МВР, на Министерството на отбраната, на командния състав на Българската армия и на Администрацията на Президента.