/ БГНЕС, архив
Новоизбраният министър на екологията Емил Димитров отговори на критиките за назначението си и конкретно на упрека за това, че не разбира от околна среда. Отговори на тях с подробно представяне на биографията си, като изтъкна, че е икономист и юрист, дипломиран експерт-счетоводител и преподавател по хореография. Разказа, че е бил одитор и именно той е писал доклада за ОЛАФ, когато лъснаха злоупотребите с евросредства покрай аферата "Батко и Братко".

Ревизоро се похвали, че е перничанин и подчерта, че проблемите с водната криза в града са трупани с години.

Емил Димитров-Ревизоро е новият министър на екологията

„Аз съм роден в Перник. Там съм живял, дядо ми е от Перник. Защо не съм ходил на стената? Защото не исках да се ангажирам политически, защото отговарям за контрабандата, ще кажете, че ще си правя пиар на нищетата на хората и моите съграждани. Там живеят моите вуйчовци, моите роднини“, посочи Емил Димитров-Ревизиро.

Той добави, че цял живот е бил държавен служител и е работил за всички правителства.

„Ще бъда администратор и ще администрирам процеса в МОСВ. Ще търся персонална отговорност и няма да се притеснявам да сменям ресори. Не отивам с намерение да бъда каквато и да е метла. Не са ми възложили никакви задачи в тази посока. Искам да се справя добре. Искам, ако може, мандатът да мине нормално. Искам да има резултат и да помогна на всичките колеги, които вече са ангажирани с кризата в Перник. Ще ми се да обиколя цялата страна, за да видя язовирите, за които министерството, респективно аз в качеството си на министър, ще отговарям“, даде заявка Ревизоро.

Новият екоминистър не подмина и проблема с вноса на боклук, като изтъкна, че трябва да има нов център, който отговорно да се заеме със строгия контрол по вноса на отпадъци на входа на държавата. В същото време подчерта, че няма как да се откажем от вноса и износа на боклук, защото сме подписали конвенция в Базел. На първо място обаче обеща, че най-напред ще направи преглед на ситуацията и след това ще предлага и прилага мерките.

За финал той се обърна към депутатите и заяви, че остава приятел с всички.