Нови свидетели по делото срещу Веселин Христов от Катуница
Нови свидетели по делото срещу Веселин Христов от Катуница / netinfo

Пловдивският районен съд отложи за 26 септември делото за хулиганство срещу Веселин Христов, вуйчо на убития в Катуница Ангел Петров. Делото е заведено от прокуратурата заради внука на Кирил Рашков Кристиян, който твърди, че Веселин Христов и жители на Катуница са го заплашили с убийство в пловдивско заведение. 

Магистратите приеха искането на адвоката на Веселин Христов Стефка Караджова да бъдат разпитани още свидетели.

По време на делото срещу Симеон Йосифов - убиецът на Ангел от Катуница, внукът на Кирил Рашков заяви пред медиите, че е бил заплашен с убийство от Веселин Христов и от още 30 души. Тогава Веселин Христов показа пред медиите съобщение, изпратено до него чрез социалната мрежа Facebook от Кристиян Рашков. В него внукът на Рашков му отправя закани и го обижда.

Според Веселин Христов думите на Кристиян не отговарят на истината и въпросната вечер между тях не е имало диалог. Той подчерта, че се опасява от лъжесвидетели, тъй като по думите му такива има много.

В края на миналата седмица стана ясно, че Веселин Христов е внесъл тъжба в съда. Той смята да заведе дело за клевета срещу единия от адвокатите на Кирил Рашков Васил Марков.

Други новини от Пловдив