/ iStock/Getty Images
Малолетни и непълнолетни могат да посещават МОЛ-овете само с придружител, заведенията ще работят до 22:00
Oт 12 март (петък), в София се въвеждат временни противоепидемичните мерки поради покачване заболеваемостта от COVID-19 и достигната 14-дневна заболеваемост над 400 на 100 000 население на територията на София-град, информира Столичната РЗИ.

Учениците от пети до дванадесети клас, както и студентите, преминават на дистанционно обучение, става ясно от заповедта.

Малолетни и непълнолетни могат да посещават търговските центрове, включително такива тип МОЛ, само ако са придружени от пълнолетно лице.

Мерките бяха затегнати и на територията на София-област.

Носенето на защитни маски за лице в закрити обществени места е задължително. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения, спортуващите на открито и закрито и др. 

Посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им и осигуряване на физическа дистанция от 1.5 м.

Не се допускат повече от 6 човека на една маса. Задължително носене на защитни маски от персонала на заведенията и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 22.00 часа.

През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете.