Поредна тежка спасителна акция провеждат в момента три екипа планински спасители в Рила планина. Това каза Божидар Джокин от Планинската спасителна служба в Дупница.

Сигналът за пострадал мъж е постъпил около обяд. Мъжът е паднал в района на връх "Калин", в посока към хижа "Иван Вазов", на над 2300 м височина.

Откриха тялото на изчезналия 70-годишен турист в Пирин

Продължава спасителната акция по свалянето от планината на туриста. В момента спасителните екипи са край езерото "Бъбрека", след като пренасяха в продължение на часове мъж с травми на левия крак от връх Калин.

"Акцията започна в 12:00 часа, теренът е труден, в момента сме на езерото "Бъбрека", за кратък отдих. Надяваме се АТВ-то да достигне до нас, много ще ни улесни. В противен случай продължаваме да носим на ръце", каза Божидар Джокин от Планинската спасителна служба в Дупница.

До станцията на лифта разстоянието е повече от един час. От хижа "Рилски езера" мъжът ще бъде свален с въжената линия. Пострадалият е с фрактура на глезена и травми на коляното на левия крак.

Той е на 28 години, от София. Това е третата поредна тежка спасителна акция на планинските спасители от Дупница през почивните дни. 
Елица Иванова, БТА