"Трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламентът", посочи още лидерът на БСП
Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред NOVA , че спешно е необходимо да има редовно правителство и работещ парламент. 

В момента вилнеят емоции, трябва да се тушират, да се прояви здрав разум, спокойствие и стабилност от всички ни, за да решим належащите проблеми в страната. Можем да се оправим, ако се направи правителство и работещ парламент“, това Корнелия Нинова.

„Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламентът. Ако направим трети избори през есента в COVID криза, това означава ниска избирателна активност, а оттам и ниска легитимност на органите, които ще избираме”, допълни Нинова. 

Последни часове преди решението - „Има такъв народ“ връща мандата на президента

Тя изброи няколко риска, пред които е изправена държавата ни.Социален, заради увеличаващите се цени на всичко; здравен - заради задаващата се нова COVID вълна; икономически, защото икономиката може да бъде изправена пред нови предизвикателства; задава се мигрантски натиск; трябва да имаме актуализация на бюджета и нов за следващата година; Планът за възстановяване също трябва да бъде предаден. Нашите партийни усилия, както и на хората на площадите, бяха да се разгради досегашният модел на управление. Няма как това да стане, ако няма редовно правителство”, посочи тя.

Лидерът на БСП заяви, че преговорите с „Има такъв народ” продължават. „Излязохме с решение да продължим разговорите, а не за подкрепа. В политическия документ, който те представиха като основа на нашите преговори, липсват неща, които ние бихме искали да има и има неща, за които не сме се договаряли. Днес в 10:00 ч. ще продължим този разговор. Все още не сме взели окончателно решение, това ще стане в следващите дни“, обяви тя.

ПГ ИБГНИ и ПГ ДБ решават дали ще подкрепят предложеното правителство след решение на структурите си

По думите й за БСП е важно ИТН да постигне договореност с „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. 

Трите така наречени „партии на протеста” се движеха в пакет като партиите на промяната. Какво стана между тях – те си знаят. Ние отговаряме за политиката на БСП. Аз обаче съм изненадана от факта, че в политическия документ, който разглеждаме, са отразени техните искания в пълна степен”, посочи Нинова и даде за пример предложението на „Демократична България” за промяна на структурата и състава на ВСС, което по думите й присъства в документа.

ИТН призоваха ИБГНИ, ДБ и БСП да подкрепят правителството, ако припознават приоритетите им

"На „Изправи се БГ! Ние идваме!“ почти цялата програма също я има. Т.е. по важното те са се разбрали. Очевидно имат някакви други проблеми помежду си. Не е наша работа какви са, но трябва да се изчистят”, категорична бе тя.

Нинова отново потвърди, че ако третият мандат бъде връчен на БСП, от партията ще предложат служебното правителство да стане редовно.