/ БГНЕС
"Мисля, че България може да има редовно правителство. За мен е по-шокираща разделителната линия между президента и партиите, защото днешните консултации между него и ДБ бяха повече от остри и агресивни. Отношението на президента, които го издигнахме и подкрепихме, вече е показателно. Това не е добре за страната", заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с днешните консултации между президента Румен Радев и "Демократична България за съставяне на правителство - във война. 

По думите ѝ президентът трябва да е обединител в ситуацията, а "той внася още повече агресия и разделителни линии".

"Отговорността пред всички партии става още по-голяма да намерим пътя за редовно правителство и работещ парламент - обратното е движение към президентска република", подчерта Нинова.

На въпрос как ще коментира връчването на третия мандат след Нова година тя заяви: "Това ми се струва неразбираемо. Президентът обвързва даването на третия мандат през януари с дата за избори. Той предопределя от сега, че няма да има правителство, което не е негова работа. Това показва, че той не желае да съдейства или да има правителство".