"Политолозите непрекъснато коментираме действията на политиците, делото срещу мен от страна на Корнелия Нинова няма да промени този факт.

Моите критики към идейното развитие на БСП са много и те са само за това, не за личния живот на лидерът й", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS политологът доц. Татяна Буруджиева относно заведеното срещу нея дело от лидера на социалистите.

Тя увери, че няма как да спре да упражнява професията заради това дело. Политологът уточни, че две интервюта вероятно са причина Нинова да заведе дело, което в същото време е неоснователно, защото никога не е коментирала личността не само на партийния лидер, но и на друг политик.

Доцент Буруджиева коментира и ситуацията в БСП преди предстоящите избори. Тя наблюдава известно напрежение в столицата още от избора на ръководство на софийската организация на партията. Но в столицата е сравнително спокойно, като се има предвид останала част на страната, като почти във всеки голям град има проблеми и напрежение.

"Дисхармонията между центъра и регионите не говори за нищо добро и това не е добър знак преди изборите", добави политологът. За обявената президентска кандидатура доц. Буруджиева смята, че най-вероятно е през инициативен комитет Румен Радев и Илияна Йотова да се явят за втори мандат.

За нея не е изненада коалицията между ВОЛЯ и НФСБ, защото в политиката няма вечни врагове.
nova.bg