60 човека на протест пред централата на "Позитано". Точно толкова е силата на вътрешната опозиция в БСП, която показват Кирил Добрев, Калоян Паргов и Весела Лечева.

Така Корнелия Нинова коментира протестът под прозорците на партийната централа, който се обяви за нейната оставка като лидер на БСП.

БСП Нинова


„Това са 60 човека от 82 хиляди членове на партията. Тези хора не представляват никого, освен себе си. Не са упълномощени от партийните членове и партийните организации да правят това. Не могат да ми искат оставката, защото те не са ме избрали. Те работеха срещу моя избор. Работеха срещу прекия избор. За мен е изключително важно мнението на онези близо 80% от гласувалите, които ме избраха. Те са важни. Те не са, защото те винаги са били против мен“, подчерта тя и добави, че никой не е искал оставката й по време на заседанието на Националния съвет на партията.

БСП ще продължи преговорите с „Има такъв народ“, но настояват за споразумение (ВИДЕО)

Нинова е разочарована, че в този важен момент, когато по думите й ролята на БСП е решаваща, се правят опити за дестабилизация на партията.

"Единственият ефект е публично и чрез медиите да изпратят послания за нестабилност в БСП и то в ключов момент, когато на пленума се решава подкрепата за кабинета. Жалко, че не могат да приемат за втора поредна година загубата", каза тя по адрес на вътрешнопартийната опозиция.

Протест пред централата на БСП: Искат оставката на Корнелия Нинова

"Това е пламът - да се попречи на създаване на стабилно правителство и на авторитета и стабилността на БСП. Дойдоха 60 човека, повикаха, послушаха музика и си отидоха. Важно е какво става вътре, легитимността и какво поднасяме. Отговорността е много тежка - да правим правителство в силно фрагментиран парламент", смята Корнелия Нинова.