/ БГНЕС
Соцлидерката заяви, че не е ходила в офиса му
Соцлидерката Корнелия Нинова нарече "димка" твърдението на ГЕРБ, че е провела среща с обвиняемия Васил Божков в присъствието на Валентин Златев. Тя отрече разкритието на депутата Маноил Манев, като настоя който твърди, че е имала тайни договорки с бизнесмени, да извади доказателство и да подаде сигнал до съответните органи.

ГЕРБ питат: Какво си говори Нинова на срещата с Божков и Златев?

"Никога не съм стъпвала в офиса на Васил Божков. Не съм пращала и посредници. Никога не съм искала или получавала от Божков сам или в присъствието на Златев пари или подкрепа, или друга облага за себе си- лично или като председател на БСП за партията", заяви Нинова по време на дискусия с участието на 37 леви партии и организации в столиен хотел.

Лидерката на БСП атакува Бойко Борисов, че това била тактиката му. "Когато е притиснат в ъгъла, той и ГЕРБ винаги се опитват да въвлекат и опозицията в проблема и да прехвърлят отговорност. В личен план - в последните месеци срещу мен се води изключително агресивна компроматна война заради избора на председател на БСП", оплака се Нинова.

"Изхождайки от тези две неща, виждам, че ГЕРБ се опитват да въвлекат мен и чрез мен БСП в този казус", заключи соцлидерката, след като БСП сама се въвлее в сюжета с искането на анкетна комисия в парламента, която да проверява постове на ожков в социалната мрежа.