/ БГНЕС
От ГЕРБ попитаха Корнелия Нинова какво си е говорила на среща с Васил Божков и Валентин Златев, като не дадоха повече подробности. Кога, къде и по какъв повод - Нинова е длъжна да отговори на обществото, заяви Маноил Манев на брифинг на партията.

"Г-жа Корнелия иска да я подкрепят сега, за да спечели вътрешнопартийния вот и да си напълни касичката", заподозря я депутатът от ГЕРБ. А докато не получим отговор за срещата Божков, Златев, Корнелия Нинова, ще имаме пълното основание да твърдим това, добави Манев.

Нинова ще вдига народа с подписка срещу Борисов, отказа се от вот на недоверие

Според него заявката на обвиняемия Божков да влиза в политиката е планирана, а действията на БСП са показателни за тяхна връзка с обвиняемия бизнесмен. "Кое е паралелната държава? Тази, която вкарва в ареста и повдига обвинения? на срещата с г-н Божков, Златев какво точно си говориха тези трима човека. Нинова е длъжна да отговори на обществото, защото същата говори за паралелна държава. Кое е паралелната държава - тази, която със своята прокуратура, със своите служби повдига обвинения, вкарва в ареста?", попита Манев.

Симеонов: Божков блъфира - хулиганче със спрей в ръка, което пръска минувачите

Или опитите за реабилитация на Божков на старите му позиции - политически проект, избори и завръщане в нашата страна на човек "с 18 повдигнати обвинения за криминални престъпления", възмутиха се депутатите от ГЕРБ.

Михаил Миков: БСП е в практически фалит (ВИДЕО)

"БСП се опитват да върнат Божков в родината му – но не там където му е мястото - в ареста, а на позиция, от която беше премахнат, позиция, от която да въздейства върху политическия живот, да оказва натиск и хората да се страхуват от него", заключи и Тома Биков. Той подерта, че управляващата партия ще подкрепи създаването на анкетна комисия за Божков, каквато поиска Нинова, но за да се изследва какво е било влиянието му върху политиците. Няма да позволим тази комисия да се превърне в "адвокатска кантора на Божков", която да го изпере, отсече Биков.

"От ГЕРБ нямаме намерение да се оправдаваме за един от най-големите успехи на ГЕРБ през този мандат – разтурването на бизнеса на г-н Божков. В момента се провежда сблъсък между държавата и човек, обвинен за редица престъпления. ГЕРБ е на страната на държавата в тази ситуация. За съжаление, една от основните политически сили избра да бъде на страната на Божков", заяви Биков.