Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова гражданите да излязат на протест в сряда, когато червените внасят вота на недоверие срещу правителството по тема "корупция". 

„Поздравявам всички участващи и призовавам нашите членове и симпатизанти да се включват в протестите в цялата страна. Тази власт може да бъде свалена само под натиска на протестите или с вот на недоверие. В сряда ние от опозицията внасяме вот на недоверие заради корупцията. Призовавам в деня, в който този вот ще се дебатира, хората да ни подкрепят пред сградата на Народното събрание – мирно и спокойно”, каза още Нинова.

Борисов с обръщение: Протестирайте, но не проливайте кръв (ВИДЕО)

"Премиерът Борисов, вицепремиерите му, направиха недопустими внушения, включително за БСП. Първо, десетките хиляди протестиращи българи на различна възраст с различни партийни убеждения, с различни професии, не са платени провокатори, те са почтени хора, които искат справедливост", изтъкна още Нинова.

"Второ, Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Внуши, че ще бъде запален Партийния дом, че БСП ще счупи държавата и жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече. Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишиното им управление. Всеки ден оставане на власт е пагубен за България. Единственият начин това да спре е оставка на правителството", подчерта лидерът на БСП.

Радев поиска оставката на кабинета и главния прокурор
 
 
Изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова

Изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова. Още по темата четете тук: https://bit.ly/2Oef3Wv

Публикувахте от Новините на NOVA в Събота, 11 юли 2020 г.

„ГЕРБ многократно погазиха Конституцията и законите на страната, заличиха разделението на властите, обезсилиха институциите, управляваха като мафиотско-олигархичен кръг, доведоха ни до първо място по бедност и корупция и последно по свобода“, посочи Нинова.

Правителството: Президентът поиска цялата власт

Според нея случилото се в президентството е груб акт на погазване на Конституцията и законите на страната. „Това беше поводът, който преля чашата. И вече протестите не са само в подкрепа на президента. Причините са много по-дълбоки. Истинските причини за народното недоволство, потискани години наред, са пагубното и корумпираното управление на мафиотско-олигархичния ГЕРБ във всички сфери на обществения живот“, каза лидерът на БСП. Не го казваме за първи път. Заявихме го преди четири години. Показвахме го с примери“, допълни Нинова.

ГЕРБ: Радев носи отговорност за погрома на шпицкомандите на Божков

Нинова призовава членовете на БСП да продължават да организират, подкрепят и да участват в протестите в цялата страна. „Този модел на управление може да бъде сменен по два начина - под натиска на протестите или с вот на недоверие. Ще успеем, ако ги съчетаем в едно“, подчерта лидерът на левицата.