Нинова декларира, че БСП няма да участва в служебен кабинет
Нинова декларира, че БСП няма да участва в служебен кабинет / БГНЕС
Нинова декларира, че БСП няма да участва в служебен кабинет
92176
Нинова декларира, че БСП няма да участва в служебен кабинет
  • Нинова декларира, че БСП няма да участва в служебен кабинет

Отново потвърждавам позицията на БСП - не предлагаме служебни министри, няма да участваме в служебен кабинет, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента, след като новоизбраният президент Румен Радев положи клетва пред Народното събрание.

Румен Радев положи клетва като президент на България (ВИДЕО/СНИМКИ)

Възстановяваме нормалността в държавата - разделение на институциите и всеки да си поеме отговорност, коментира Нинова. Тя каза, че познава Румен Радев и вярва, че ще се справи възможно най-добре и ще има един професионален служебен кабинет, от хора родолюбци, почтени и честни.

Председателят на БСП уточни, че не е запозната със състава му.

Достойна реч на достоен президент - така определи Корнелия Нинова словото на Радев пред парламента.

"В частта за вътрешната политика той очерта реалните проблеми пред народа ни, а не пред отделна политическа сила, това, което вълнува хората, и проблемите, пред които са изправени - бедност, здравеопазване, образование, реална икономика", коментира Нинова.

"Имате още една седмица" - реплика, която разпали духовете

Тя отбеляза, че в частта за външна политика Радев е показал, че членството в ЕС и НАТО е безспорен избор за България, но трябва да се води балансирана външна политика, която да възстанови и отношенията ни с Русия и на Изток.

За Нинова акцентът и това, което ще се запомни от речта, е социалната чувствителност на президента Радев.

За съжаление депутатите в този тържествен ден показаха, че не са на висотата на момента и не проявиха политическа зрялост и мъдрост - такъв беше коментарът на Нинова за реакцията на депутати по повод на репликата на Радев, че парламентът има още една седмица.

Лидерът на БСП заяви още, че БСП е дала отрицателна оценка за мандата на Росен Плевнелиев, но в това не бива да се вижда унижение към него персонално. Мандатът на Плевнелиев беше провал за президентската институция, стоим на тази позиция и моля да го приемат като политическа оценка, а не като унижение към личност, отбеляза Нинова.