/ БГНЕС, колаж
"В последните дни да не сме обявили конкурс по надлъгване за оръжия? Ако има такъв, днес Борисов го спечели. Казал, че изнасяме танкове и БТР за Украйна."

Този коментар написа в профила си във Фейсбук вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, която е и лидер на БСП.

"Абе, може ли 10 години да си премиер и да не знаеш, че България никога не е произвеждала танкове, а БТР не се произвеждат вече над 20 години, откакто "Бета" Червен бряг затвори? И ако това не си го научил като премиер, поне в казарма не си ли ходил?", пита още Нинова бившият министър-председател Бойко Борисов.

Преди няколко дни лидерът на ГЕРБ призова Нинова "да излезе и честно да каже, че изнасяме оръжие за Украйна и да спре да говори лъжи."

"Гледам ги хората, самолети с гаубици, БТР-и, военна техника - отиват, въртят се и кацат до границата с Украйна. Излезте и честно кажете: Изнасяме оръжие за Украйна. Това го знаят и децата. А после Корнелия Нинова излиза и казва: Той Борисов иска да изнасяме оръжия", каза експремиерът.