/ screenshot/bTV
Той е единственият българин с географски координати в акта за раждане
Бебето, родено на борда на самолет, получи своето Свето кръщение.

Самолет излетя със 191 пътници и кацна със 192: Българче се роди на борда (СНИМКИ)

Три месеца след като поема своята първа глътка въздух на височина 11 800 м над Атлантическия океан, Николай беше въведен в християнската вяра, показа бТВ.
Майка му Десислава Хрусталева посочи, че е сигурна, че има Божия намеса. "Господ го пазеше през цялото време и мен, и него. Не го очаквах, когато започна раждането - не го вярвах, но Господ си знае работата! Той е решил да бъде такова бебе, благословено и аз, и той, и нашето семейство", споделя тя.

Уникален паспорт ще има българчето, родено по време на полет

Ники проплаква за първи път над "ничиите води" между Америка и Европа, по време на пътнически полет от Богота до Франкфурт и е единственият българин с уникален акт за раждане, в който вместо град има географски координати.

На тайнството в катедралния храм в Пазарджик освен семейството, присъстваха и част от хората, помогнали за появата му на този свят.
 

screenshot/bTV

Николай, роден по време на полет, вече е в България (СНИМКИ)

Слава Марангозова, която е кръстница на Николай и служител на "Луфтханза", е категорична, че той е едно уникално и необикновено дете, самото му раждане на самолета, мястото на раждане, обстоятелствата, дете на любовта, дар Божи, благословен от Господа. Тя му пожела да ходи с вярата пред себе си.

"Всичко в нашия живот е божия промисъл, без нея не може, някои му казват съдба, но всичко е в божиите ръце", коментира отец Димитър.