Николай Камов не се яви на заседанието на ПГ на левицата
Николай Камов не се яви на заседанието на ПГ на левицата / Sofia Photo Agency
Коалиция за България очаква Николай Камов да се разграничи от позицията на Политическо движение Социалдемократи и твърденията, че правителството е корумпирано. Това реши на заседание тази вечер парламентарната група на левицата, съобщи говорителят на БСП Ангел Найденов.

Заявихме, че не приемаме твърденията и квалификациите на Политическо движение Социалдемократи, каза Ангел Найденов. Той добави, че Коалиция за България очаква по време на гласуването на вота на недоверие Николай Камов да се съобрази с решението на парламентарната група и да гласува против вота.

Николай Камов не се яви на заседанието на групата тази вечер, но поведението му е било обсъдено от червените депутати. Сред мерките, които правилникът на групата на левицата предвижда като наказание в такива случаи, е порицание, разграничаване, предложение за оставка и изключване, разясни Ангел Найденов.

По-рано днес лидерът на парламентарната група Михаил Миков заяви, че ако Николай Камов не се разграничи от позицията Политическо движение Социалдемократи, ще бъдат приложени мерките за наказание.