/ БГНЕС
Позитивни на "Позитано" 20 няма, стана ясно 24 часа по-късно след паниката в червената централа, последвала вестта за заразяването на Янаки Стоилов с коронавирус.

Никой от тестваните вчера в партийната централа членове на пленума, нито пък сред 52-мата, отишли за проби в Софиямед, не е дал положителен резултат за Ковид-19.

Това стана ясно от съобщение на соцлидерката Корнелия Нинова в социалната мрежа.

"Уважаеми другари, ще информираме всеки лично, но тъй като зная, че се притеснявате, бързам да съобщя тук: от взетите на “Позитано” 20 проби на близо сто човека, няма нито една положителна. Всички тествани тук сме здрави", обяви соцлидерката. Самата тя има още по-силен повод за радост, защото само преди пет дни е била участник в партийна сбирка в район "Красна поляна", където седи редом до депутата Николай Цонков, на когото пробата вчера се оказа положителна.

Паргов с екшън план за справяне на БСП-София с коронавируса

Така, по сметките на социалистите, заразените шестима сред около общо 230 души тествани, представлявали малък процент - от порядъка на 0,026%.  Това е добре, похвали се един от добрите математици в червените редици.