/ БГНЕС
От Общинския кризисен щаб призовават да не се разпространяват неверни данни
Няма недостиг на стоки от първа необходимост и лекарства в Банско, съобщиха от Общината.

Трети ден от карантината на Банско, над 200 туристи са блокирани (ВИДЕО)

Доставката на медикаменти, които в момента липсват, се извършва по установения от години ред - със заявка и получаване на следващия ден. От Общинския кризисен щаб призовават да не се разпространяват неверни данни за обстановката в Банско.

В него се опровергава разпространявана информация, че в Банско не е имало хляб. Вчера сутринта е имало забавяне в доставката на пресен хляб, но в цялата търговска мрежа на хранителните магазини в града през това време е имало пакетиран хляб.

Част от британските туристи си тръгнаха от Банско с три автобуса

Няма хора, които са останали без подслон, след като са освободени от работа в Банско,
заради поставянето на града под карантина. От общинския пресцентър на поставения под карантина курорт посочват, че за всички хора, независимо дали са туристи или работници, български или чужди граждани, е осигурено настаняване при нормални условия за живот в отоплени и дезинфекцирани помещения с течаща топла вода.

Всички хора, които не са жители на града, но са били в Банско в момента на обявяване на карантината, са информирани, че не могат да напуснат карантинната територия. Съгласно общинския План за бедствия и аварии, Общинският кризисен щаб е осигурил общежитие с необходимите битови условия, където да се настаняват бедстващите.

Община Банско обяви горещи телефони за нуждаещи се от помощ

Няма и напуснали града хора през полски и горски пътища, допълват от пресцентъра. Общинският кризисен щаб чрез служба "Общински ред и сигурност" и органите на МВР са осигурили стриктно спазване на заповедта на Министерството на здравеопазването, с която градът се поставя под карантина.

В настоящата ситуация непрекъснато възникват различни ситуации и постъпва информация за различни казуси, но всички въпроси се решават в максимално кратък срок.