Валери Симеонов се подписа под декларацията на НФСБ в подкрепа на каузата на арменската страна
Валери Симеонов се подписа под декларацията на НФСБ в подкрепа на каузата на арменската страна / БГНЕС
Националният фронт за спасение на България заявява своята подкрепа в защита на справедливата кауза на арменската държава и арменския народ по повод военната агресия на Азербайджан в Арцах, съобщиха от партията в декларация по повод конфликта между Армения и Азербайджан.

Те се обявяват за прекратяване на военните действия и за установяването на мира. "Започналата на 27.09.2020 г. в 6 ч. сутринта мащабна операция на армията на азербайджанските въоръжени сили по цялата граница с Армения и Арцах прерасна във варварски бомбардировки на граждански обекти и населени места, вземайки стотици жертви и ранени. Тези действия представляват акт на престъпление срещу човечеството, съгласно всички международни конвенции и норми", категорични са от партията на Валери Симеонов.

НФСБ остро и категорично осъжда непредизвиканата с нищо престъпна агресия спрямо цивилни лица и граждански обекти и призовава за незабавно прекратяване на военните действия и започването на мирни преговори без всякакви предварителни условия във формата на съпредседателите на Минската група.