Дарин Георгиев
Дарин Георгиев / БТА
Независими депутати, отцепили се от парламентарната група на "Величие", която се разпадна, искат Временна комисия за проверка на дейността на Ивелин Михайлов - идеолога на партия "Величие", за неговия "Исторически парк" в село Неофит Рилски. Това става ясно от справка в сайта на Народното събрание. Вносителите са трима независими депутати - Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, които бяха от групата на "Величие" в парламента.

Марков: Отцепниците имат финансови отношения с фирми на Ивелин Михайлов

В мотивите е разписано, че тримата независими народни представители искат чрез временната комисия проверка на всички факти и обстоятелства на данни за "извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП "Величие" и изграденият в с. Неофит Рилски, общ. Ветрино културно-исторически комплекс "Исторически парк", в т. ч. престъпления, свързани с пране на пари и обвързаности на представители на местната и централна власт с този комплекс и неговото изграждане", става ясно още в мотивите.

Предложението е внесено на 9 юли.

На 5 юли, шестима депутати от „Величие“ подадоха заявления за напускане на парламентарната група. Народните представители, подали заявления, бяха Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова. По този начин парламентарната група се разпадна, тъй като трябват най-малко десет депутати в нея, а "Величие" имаха общо 13 на брой.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня