Не е ясно кой е заснет на клипа с ареста на мигранти със свински опашки
Не е ясно кой е заснет на клипа с ареста на мигранти със свински опашки / DarikNews.bg, архив

Заради ниската резолюция не е възможно да се посочи кой е мъжът, чието лице частично се вижда на скандалния клип с "гражданския арест" на трима мигранти със свински опашки. Това стана ясно по време на процеса срещу самопровъзгласилия се за ловец на мигранти Петър Низамов - Перата.

3000 лева гаранция за лов на бежанци със свински опашки

Експертизата на видеото бе възложена на вещо лице, което именно заради лошото качество на кадрите не можа да каже категорично кой е на записа. Експертът обаче бе категоричен, че това, което може да се каже със сигурност е, че лицето не принадлежи към негроидната раса.

Цацаров гневен заради "гражданските арести"

На въпроса кой не е могъл да отговори и анонимният свидетел, разпитан по делото. В показанията му, които бяха изчетени пред съда, той заявява, че „човекът му прилича на Илиян от Поморие". Съдът разпореди въпросният "Илиян от Поморие" да бъде издирен и призован за следващото заседание на 9 февруари.

Тримата мигранти били ритани и преджобени при "гражданския арест" в Странджа

По време на процеса пък стана ясно, че мигрантите, връзвани със свински опашки, са изчезнали. Търсени са били в бежанските лагери в страната, но било установено, че изобщо на са се появявали там.