Натоварено е движението по АМ Тракия в посока София
Натоварено е движението по АМ Тракия в посока София / снимка: БГНЕС
Натоварено е движението по АМ "Тракия" в посока София
24736
Натоварено е движението по АМ "Тракия" в посока София
  • Натоварено е движението по АМ "Тракия" в посока София

Засилен трафик на автомагистрала "Тракия" в посока от Пазарджик към София, както и по пътя Е 79 от Перник към столицата, отчитат от КАТ-Пътна полиция. Опашка от 20 тежкотоварни камиони се е образувала заради заледявания на прохода Хаинбоаз на 20 км от Гурково в посока Велико Търново.

"Републиканските пътища са проходими при зимни условия, голяма част от пътните настилки са мокри. Слаб сняг вали в по-голямата част от страната. Дъжд вали в областите Благоевград, Пловдив, Кърджали и Хасково. Частични заледявания има в по-високите и усойни места. Пътищата се опесъчават и почистват. Опасност от падащи камъни има в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле, по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и в района на Козница", съобщи главен инспектор Тихомир Тодоров.

"Забранено за товарни превозни средства над 10 тона през прохода Шипка до 30 март, забранено е движението на превозни средства с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан. Изцяло затворени са пътните участъци Троян - Кърнаре, Арабаконак, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки", припомни инспектор Тодоров.

На пътя София - Варна край Стражица са се сблъскали два автомобила, движението е отклонено и в двете посоки през селата Джулюница и Кесарево.

На водачите инспектор Тихомир Тодоров препоръча да спазват ограниченията на скоростта, да не предприемат рискови изпреварвания, да преминават с повишено внимание по високите и усойни места, при шофиране в колона да спазват необходимата дистанция.