Натоварено е движението от „Петолъчката до Стара Загора
Натоварено е движението от „Петолъчката до Стара Загора / снимкa: БГНЕС

Днес през целия ден движението по пътя Стара Загора - Сливен бе нормално, включително и на пътен възел "Петолъчката", съобщи дежурният в Областна дирекция на МВР в Сливен.

До 16 часа днес движението от "Петолъчката" - Сливен - Нова Загора е било напълно спокойно. По-късно трафикът от автомобили на завръщащи се курортисти е увеличен по пътя към София. Задръствания няма. Колони от до 30 автомобила на периоди минават през "Петолъчката" с ниска скорост. На кризисното кръстовище и по целия път към морето от няколко дни има засилено полицейско присъствие и при нужда полицаи регулират движението в двете посоки, включително и пътя на ТИР-те от и към прохода Котел - Омуртаг.

10 патрулни автомобила са разположени по 30-те км на трасето "Петолъчката" - Сливен, четири коли патрулират в Новозагорско. Работното време на допълнителните екипи е съобразено с очакваното натоварване по пътната отсечка, то е от 5.00 ч. до 11.00 ч. и от 14.00 ч. до 22.00 ч.

Намиращата се светофарна уредба в град Нова Загора при необходимост ще се изключва и движението ще се регулира с регулировчици, допълват от полицията.

Наряди от мотоциклетисти също обхождат трасето.

Въведени са ограничения за движението на товарни моторни превозни средства по пътя към морето. До края на август движението на тежкотоварните автомобили с маса над 3,5 тона от 6 до 22 часа се пренасочва от автомагистрала „Тракия" с обходния път на Стара Загора и от пътен възел Раднево. От там движението продължава по маршрут - Пет могили - Новоселец -  Млекарево - Радево - Златаре - Кермен и се включва отново в пътя на Сливенски минерални бани.

Очакванията се след 19 часа трафикът към София да стане още по-интензивен.