/ ThinkStock/Getty Images
След разследване на NOVA останалият без жилище Валентин Райков от Бургас ще бъде настанен в Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в град Бяла, област Варна, съобщиха от АСП.

Дирекция „Социално подпомагане“ – Бургас работи по случая на 60 – годишния мъж от 10 декември 2019 г., когато той подава заявление – декларация за настаняване в институция. Постъпването му в Дома за пълнолетни лица с физически увреждания предстои през следващата седмица.

За Валентин това е второ настаняване в специализирана институция. Първоначално той е настанен в Дома в село Ясна Поляна, област Бургас, но напуска по свое желание през декември миналата година. В момента Валентин живее в болницата в Бургас с ампутирани крака.

Община Разград осигури подслон на бездомник и на семейство без жилище с две малки деца (СНИМКИ)

60-годишният бил приет в средата на декември в Отделението по съдова хирургия. Няколко дни след това ампутирали и втория му крак. Въпреки че отдавна клиничната пътека на мъжа е изтекла, лекарите и сестрите в отделението продължават да се грижат за него, защото няма къде да отиде.

Самият Валентин иска да работи. В личната му история могат да се разпознаят много хора. В годините на социализма решил да избяга от България. Заловили го на границата и го прибрали в затвора. След 8 години излязъл и създал семейство.