/ iStock/Getty Images
Добавката е комбинация от 19 билки, витамини и минерали, като стимулира имунната система
Наши медици патентоваха лек срещу коронавирус. Идеята дошла от публикации на китайски учени, които доказват, че билки успешно блокират развитието на тежка симптоматика при заразени с коронавирус.

9 турски болници започват изпитания на произведени в Германия ваксини срещу COVID-19

“Проучихме възможните комбинации, важно беше да използваме такива билки и натурални съставки, които да въздействат върху различните сфери, които поразява вируса
”, обясни пред “Труд” д-р Камен Стойчев.

Формулата представлява комбинация от специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали. Комбинацията включва: екстракт от листата на хининово дърво и сладък пелин, в който се съдържа артемизинин.

Тези две съставки имат противовъзпалителен и имуномодулиращ ефект и действат срещу проникването на външни за организма патогени във вътрешността на клетката. Екстрактът от глог предпазва сърдечносъдовата система, а наличието на ябълков пектин влияе благоприятно на стомашно-чревния тракт и на сърдечно-съдовата система, като помага за намаляването на нивата на лошия холестерол и на триглицеридите в плазмата.

Имуностимулиращо действие имат екстрактите от джинджифил, горчив портокал и глухарче, както и витамин C и минералите цинк и селен. Във формулата е включено и веществото амониев глициризинат, съдържащ се в билката женско биле.

Женското биле има дълга история на приложение при лечение на кашлица, простуда, както и за регулиране на нарушеното храносмилане. Амониевият глициризинат има и противовъзпалително действие.

Биолози създадоха клетъчна култура, която произвежда антитела срещу коронавируса

Създателите на хапчето проф. Иво Петров и д-р Камен Стойчев обясниха, че откакто е произведено те и семействата им профилактично пият Corviral. Д-р Стойчев обясни, че двайсетина лекари и медицински сестри също пият профилактично от добавката и досега нито един от тях не се е заразил.

“Corviral действа много добре, ако приемът на таблетки започне още при първи симптоми. При това положение те отзвучават за 3-5 дни. Пробвахме медикамента и при 28 човека, диагностицирани с COVID-19, които се повлияха много добре”, коментира д-р Стойчев.

Той обясни, че вече имат заявка от Австрия, където добавката била тествана в няколко центъра за алтернативна медицина. “Водим преговори с няколко държави, с които също предстои да сключим договор за доставка на Corviral”, каза д-р Стойчев. 
Труд