Народното събрание се разпусна
Народното събрание се разпусна / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Народното събрание се разпусна
62512
Народното събрание се разпусна
  • Народното събрание се разпусна

41-вото Народно събрание се разпусна. Парламентарният председател Цецка Цачева сподели убеждението си, че парламентът е можел повече. Тя отчете законодателни мерки, които според нея са подобрили живота в страната.

"Този парламент си отива предсрочно. Не казвам преждевременно, защото времето му да се разпусне настъпи. Защо? В изявленията на парламентарните групи се чуха оценки, стоварващи причината на мнозинството или на някоя от групите от опозицията, взаимни обвинения и нападки", коментира Цачева. Тя отбеляза, че като председател на Народното събрание няма право на оценка и политическо пристрастие, но като депутат е убедена, че отговорът е по-комплексен и той е в сложния механизъм на демокрацията.

Днес си отиват депутатите, парламентаризмът остава.

- Цецка Цачева

„Като живо образувание демокрацията черпи сили от народа. Народът е този, който се намесва, когато трябва да се коригира или забърза посоката на движение, която е избрана. Оплетени в политически страсти и амбиции, все в името на народа, който ни е овластил, днес сме стреснати от неговия вик, защото в последния месец народът извика. Много болка ни съпровождаше през всичките години на прехода. Много неразбиране се е натрупало. То отприщи гнева на хората и нас, депутатите от 41-вото НС не ни отмина ориста да изживеем този гняв", каза парламентарната председателка.

Народното събрание се разпусна
netinfo
Цачева изказа своето убеждение, че гневът на народа, който разтърси България, ще има смисъл и полза само ако успее да овеществи своите желания, само когато се канализира в свободен и демократичен вот.

С думите, че депутатите от си отиват, но парламентаризмът остава, Цецка Цачева закри 41-вото Народно събрание.

Народното събрание се разпусна
netinfo