/ iStock/Getty Images
Няма да има чадър на когото и да е, заяви шефът на Приходната агенция
НАП проверява българите с имоти в Обединените арабски емирства. Общо 21 сънародници са вече проверени, а 23-ма с имоти в Дубай се проверяват в момента. Има и няколко ревизии. Това заяви председателят на НАП Борис Михайлов пред журналисти.

"23-ма българи се проверяват за имоти в Дубай. При 21 вече са проверени. Предстоят още доста проверки на такива българи с имоти в Дубай. Проверките започват въз основа на линия на обмен между двете държави, ние започваме проверки по тях", заяви още Михайлов. Ще се проверят доходите и дали има съответствия с декларираните, след това ще има и ревизия, ако са открити в нарушения.

НАП: Приходите от ДДС в бюджета бележат ръст с 211 млн. лева

"Няма да има чадър над никого, нито на магистрати, нито на политици", обеща още председателят на Приходната агенция.

Михайлов заяви, че има рекордно преизпъление на приходната част на НАП.  "Спрямо 17 март тази година спрямо 17 март миналата година има 752 млн. има рекордно постигнати резултати в приходна част. Осигуряваме парите за заплати, здравеопазване и за пенсиите. Това се дължи на огромната събираемост, която правим", заяви още Михайлов.

Преизпълнението в приходната част на Агенция „Митници“ е около 500 милиона лева, заяви директорът на агенцията Павел Геренски. Това е изключително изпълнение в приходната част на бюджета, която показва, че държавата администрация работи, каза Геренски. Борис Михайлов коментира, че хората трябва да са спокойни, че държавата ще осигури парите за изплащане на пенсии и за здравеопазване.