Намериха трупа на момче, обявено за издирване
Намериха трупа на момче, обявено за издирване / снимка: DarikNews, архив

Откриха мъртво тази сутрин 11-годишното момче от село Лагошевци, което бе в неизвестност от 4 януари. Това съобщи за Дарик комисар Марчо Марков, директор на областната дирекция на МВР-Видин. Детето е открито след масирана проверка, в която са участвали около 100 души - полицаи, гранични полицаи, местни жители и кучета. Разследващите работят по всички възможни версии, една от които беше отвличане от кандидат-осиновител. По непотвърдена информация момчето е умряло непосредствено след изчезването си на 4 януари.

Тялото на 11-годишния Станислав Мирчов е било открито в дол, който се намира в землището на Лагошевци, съобщи комисар Марков. Ученикът излязъл на разходка с колело и бил видян от няколко души, включително и от кмета. След това изчезнал. Полицията работи по всички възможни версии, заяви комисарят: „Трупът на детето бе открит в стръмен дол в местността Диловец в землището на село Лагошевци. На мястото и в момента продължава извършването на оглед. Криминалисти от областната дирекция Видин и полицейски служители на РУП-Белоградчик продължават работата по случая. Предстои да бъде извършена аутопсия на трупа за установяване конкретните причини на смъртта и тогава вече по-конкретно ще можем да говорим какво е станало с детето".

Директорът на полицията във Видин заяви, че една от версиите, по които е работено, е отвличане от кандидат-осиновител. Към момента обаче разследващите не желаят да се ангажират с вероятната причина за смъртта на детето. По непотвърдена информация обаче момчето е умряло много скоро след изчезването си. Това ще се установи с точност след експертната оценка на патолозите, коментира Марков. Станислав е едно от петте деца на местните жители Христина и Веселин. Семейството живее бедно, а в къщата им от една година няма ток. Въпреки това детето е посещавало редовно училище в град Димово.