Намериха труп на мъж в центъра на София, млада жена е била удушена в дома й
Намериха труп на мъж в центъра на София, млада жена е била удушена в дома й / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
Намериха труп на мъж в центъра на София, млада жена е била удушена в дома й
56414
Намериха труп на мъж в центъра на София, млада жена е била удушена в дома й
  • Намериха труп на мъж в центъра на София, млада жена е била удушена в дома й

Труп на мъж беше открит пред блок в центъра на София. Тялото на Красимир Момчилов е открит в безистена на жилищната сграда на ул. "Цар Самуил" 21 около 10 часа.

Мъжът е на възраст между 30 и 35 години с висше икономическо образование, финансови затруднения и проблеми с намирането на работа, разказа дядо му, който живее в близка сграда: "Ние сме му помагали, поискал е от нас някой път, давали сме му по 100 лева, по 200 лева, беше дълго време без работа. За нас лично проблеми не ни е създавал, напротив, стремял се е всякак си да ни помага".

Криминалистите работят по различни версии за причината за смъртта, но основната е самоубийство, обясни за Дарик зам.-директорът на столичната полиция комисар Иво Спиридонов. Веществени доказателства, открити в апартамента му, както и порезни рани по ръцете му са причината основната версия за смъртта да е, че сам е сложил край на живота си.

Като изключително кротък и добър определят Красимир и негови съседи, които го познават от дете: "Път на мравката правеше, не пие, не пуши, няма наркотици. за мен си е чисто нападение, по моята логика няма какво друго да е". 

Красимир Момчилов е бил безработен известно време, но от два месеца е имал работа. Водел е спокоен и сравнително затворен начин на живот, а в жилището освен него е живеела майка му.

Няма информация мъжът да се е занимавал с престъпна дейност, нито да е контактувал с подозрителни лица.

Намериха труп на мъж в центъра на София млада жена е била удушена в дома й
netinfo

30-годишна жена е била убита в София. Жената е намерена мъртва в апартамента си в бл. 118 в столичния квартал "Хаджи Димитър", потвърдиха за Дарик от СДВР.

Разследващите екипи на Пето РУП установили самоличността на жертвата - столичанка на 30 години. При първоначалния оглед по тялото са установени множество травматични увреждания - предимно по шията и устата.

Вероятно жената е била удушена. Тя е живеела на семейни начала с иракски гражданин, който е бил задържан и разпитан, заявиха от СДВР.

По неофициална информация мъжът обяснил, че в сряда сутринта излязъл за работа, а жена му останала в апартамента. По-късно за убийството той научил от роднини и полицията.