Георги Генов
Георги Генов / МВР
Във вилата, където е заловен 44-годишният Георги Генов от Пазарджик тази сутрин, е намерено и оръжието, с което най-вероятно е убил съпругата си Катя в Пещера. Това съобщи в Пазарджик главният прокурор Сотир Цацаров.
 
Мъж уби съпругата си с нож в Пещера, издирват го (ВИДЕО)

Мъжът бе обявен за издирване в петък вечер, след като на оживено кръстовище в град Пещера намушкал жената няколко пъти, а по-късно тя почина от раните си.

Генов бе задържан във вила в ихтиманското село Мухово. Тя е семеен имот и е наблюдавана през цялото време от извършването на престъплението до момента. Съпругът обаче се появил там със семейната „Мазда“ едва тази сутрин и веднага е задържан. Не е оказал никаква съпротива, обясни шефът на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев. Къде се крил от бягството си от местопрестъплението до днес, ще се разбере след течащите в момента разпити.

В издирването са участвали и военни със специална високопроходима техника. Първоначално са претърсени летовищата и вилните зони около град Пещера, после – много други райони в Пазарджишка област. Родителите на Генов са оказали пълно съдействие на разследващите. Според Йордан Рогачев, вече са събрани достатъчно доказателства, че именно Георги Генов е извършител на престъплението.

Задържаха мъжа, убил жена си в Пещера

Разбра се още, че буквално на метри от него и жертвата по време на семейния скандал е имало много хора, но нито един от тях не се е отзовал на виковете на Катя за помощ.

Така и не се получи отговор на въпроса защо снимка на издирвания бе разпространена от МВР едва днес, при това - както стана ясно малко по-късно - след като вече е бил заловен.
 
От петък до тази сутрин в медийното пространство се публикуваше само снимка на колата, с която е избягал убиецът, и то предоставена от случайни свидетели.