Над 145 000 са двойките в България, които се нуждаят от асистирана репродукция, за да заченат дете, съобщават от фондация "Искам бебе", която от 2007 г. подпомага двойки с репродуктивни проблеми.

“Искам бебе” се включва за първи път в световното движение #Щедрият вторник с личната кауза на още едно българско семейство с репродуктивни проблеми. Целта на кампанията “Подари Рождество в един дом” е да събере 5 000 лв. за инвитро процедура на Петя и Филип от Свиленград. Пътят им към детето за тях се оказва много труден. Предстои им лечение и отново опит инвитро. „Ние вярваме, че ще имаме бебе – готови сме да се борим докрай за тази мечта! Обръщаме се към вас за подкрепа и разчитаме на ваша помощ, за да успеем!“ . Това е обръщението на двойката към всички, които могат да помогнат.

Кампанията “Подари Рождество в един дом” на фондация “Искам бебе” може да бъде подкрепена онлайн https://platformata.bg.

"Искам бебе" е участник в проекта „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България" (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

Фондация "Искам бебе" за поредна година е подготвила традиционен календар, който в края на всяка година излиза в благотворителен тираж. Изданието за 2023 г. се казва „Да посеем живот“ и е посветено  на разнообразието на билки, подправки и плодове, които могат да се отглеждат в домашни условия. Към всеки календар са прикрепени семена, които могат да бъдат засадени в саксия или на двора.
БТА