В София работещите в бранша се събраха пред парламента
Мирно приключи националният протест на игралната индустрия срещу промените в Закона за хазарта, внесени в парламента на 16 юли. Шествия имаше в много градове на страната. В София работещите в бранша се събраха пред парламента, предава NOVA.

БГНЕС

Според недоволните, текстовете са лобистки и ще засегнат предимно малките и средните компании. „Увеличението на таксата за лиценз от 7 500 лв на 1 милион лева е непосилно за повечето оператори и надвишава тяхната печалба. Това са промени, които се вкарват, за да се разчисти пътят на един голям играч и да завземе пазара”, смята Мирослав Младенов - мениджър на игрална зала.

Лудогорец: Предложението на Валери Симеонов ще нанесе сериозни вреди върху футбола

Очаква се в четвъртък спорните според бранша текстове да бъдат гласувани в пленарна зала
. „Утре предстои гласуване на нови промени в закона, които ще доведат до затваряне на над 70% от малките и средните компании в държавата”, коментира мениджърът Пламен Джедев.

БГНЕС

БГНЕС

Протест срещу новия проектозакон имаше и в Шумен. Представители на игрални зали от Североизтока обявиха, че предвижданите нови такси ще са непосилни за голяма част от сега действащите зали и те са обречени на фалит. Протестиращите заплашиха и с блокиране на магистрали, ако техните искания не бъдат чути.

БГНЕС

В 8:00 часа утре пред Народното събрание е планирано да се проведе нов протест, в който се очаква да се включат хора от цялата страна.
nova.bg