/ iStock/Getty Images
И волейболът скочи срещу проектозакона на Валери Симеонов. Ето и официалната им позиция:

"Парламентът е мястото, където би трябвало да се коват закони, насочени към добруването на народа и неговото благоденствие. Законите от своя страна би трябвало да защитават морала, правото и справедливостта…но всичко това звучи като начало на приказна история….която обаче няма нищо общо с нашата действителност. Напоследък именно там се правят последователни опити да се прокарат закони с неясна визия и мисия и обществена полезност като Законът за хазарта N054-01-50 внесен в Народното събрание на 4 юни 2020 година от народния представител Валери Симеонов.

Лудогорец: Предложението на Валери Симеонов ще нанесе сериозни вреди върху футбола

Ние, от Волейболен клуб „Славия”, след като научихме за поредния удар върху и без това оскъдния ни бюджет, решихме да вникнем в мотивацията на народния представител Симеонов и да разберем кой точно народ представлява той, защото не представлява нас, както и всички онези други спортни клубове, които заплашва с ликвидиране вследствие на това проникновение, осенило този човек, че видите ли игралните зали трябвало да бъдат тук, а не там. А каква е логиката и причината да се преместят в хотели с 5 звездна категория, а да не са на локациите, които собствениците им са избрали след маркетингови анализи, инвестирали са милиони левове в изграждането им и са спазили всички изисквания на властите към тях. Да, ама не….това явно не е достатъчно, защото не са „сънували един и същи сън“ с този визионер в хазарта г- н Валери Симеонов, и сега трябва да повторят същата операция още един път.

А кой ще плати сметката? Кой ще плати за това, че хиляди служители ще загубят работата си, ще натоварят допълнително осигурителната система, републиканския бюджет ще загуби много данъци и такси, а спорта ще загуби основните си рекламодатели, които доброволно, без никой да ги принуждава, даряват от средствата си за спорта, защото се чувстват морално задължени да го направят. Ако се цели да се излекуват болните от „хазартната болест“ за съжаление това не е лекарството, а страничният ефект от неподходящото лечение ще бъде минаване на този бизнес в сивия сектор.

Развитието и бъдещето на волейболния ни клуб зависят от общите усилия и работата на ръководството, треньорите, състезателите, родителите и феновете, но в особено голяма степен зависи от финансирането, което получаваме от държавата, общината и от частни спонсори. Държавното и общинското финансиране не може да покрие в достатъчна степен реалните потребности на клуба и основните спонсори и рекламодатели са организаторите на хазартни игри.

Волейболен клуб „Славия” е клуб с дългогодишна история и множество успехи. В  клуба са започнали своя спортен път голям брой състезатели, получили реализация в български и чуждестранни клубове. Много от възпитаниците на клуба са били неизменна част от Националните отбори мъже и жени, били са участници в Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства.

Клубът развива своята детско-юношеска школа от над 150 деца, като дава шанс на най-изявените да продължат своята спортна кариера в представителните отбори за мъже и жени.
Предлаганите промени в Закона за хазарта и последствията от тях ще са в разрез с всички изявления на държавата за подпомагане и развитие на спорта в България и насърчаване на младото поколение да спортува.

Призоваваме от името на Волейболен клуб Славия народните представители да не приемат този закон, който ще нанесе толкова вреди както на спортната общност в България, така и на самата държава.

Надяваме се здравият разум да надделее!"
Gong.bg