Мъжът, пребил лекарка в столичната болница „Шейново” остава за постоянно в ареста. Според съда няколкото висящи дела на Владимир Стоянов са доказали, че по-леките мерки за неотклонение при него очевидно не вършат работа и че той е с висока степен на обществена опасност.

Баща преби лекарка, искал плацентата на детето си

Преди дни Стоянов нападна д-р Албена Гагова в болницата, минути след като лекарката изроди с цезарово сечение новороденото му дете. Причината – д-р Гагова отказала да му даде плацентата след раждането. Тя бе намерена окървавена и в безсъзнание на стълбите в болницата повече от 20 минути след нападението.

Прокуратурата иска задържане под стража за мъжа, пребил акушерка (ВИДЕО)

Пред съда днес Стоянов помоли да бъде освободен, за да може да се грижи за новороденото си дете и заяви, че е невинен. Според него на прокуратурата нямало да й е за първи път да прави грешки спрямо него, тъй като вече имал оправдателна присъда по предишно дело.

Битата д-р Гагова се възстановява физически, но остава в тежък шок

Стоянов обаче има и още няколко висящи дела за грабеж, палеж и подпомагане на чужденци да пребивават незаконно у нас. Според прокурор Виолета Желева от Софийска районна прокуратура това означава, че при Стоянов по-леките мерки за неотклонение очевидно не вършат работа, тъй като той продължава да извършва нови престъпления.

Лекарите нямат право да дават на родителите на бебето плацентата

След побоя д-р Гагова е с комоцио, счупен нос и разцепена горна устна. Ако бъде признат за виновен го очакват между 1 и 5 години затвор.

Лекари от "Шейново": Насилието е безумие

Заради агресията срещу колежката им, медици днес излязоха на протест пред болница "Шейново". Те се обявиха против насилието над лекари.