/ Thinkstockphotos
Мъж се опитал да си направи селфи близо до замърсен поток в Мексико, над който се носела сапунена пяна, но паднал в него. Тялото му беше открито пет дни по-късно, предаде Асошиейтед прес.

Как се прави екстремно селфи - говори Балканският звяр от Варна 

Издирвателните екипи безуспешно използваха пожарникарски маркучи и големи вентилатори, за да се опитат да разсеят облака от сапунената пяна, носещ се над потока. На места пяната достигаше до 6 метра височина. Накрая трупът на мъжа беше намерен на 50 километра надолу по течението от жители на град Текамачалко.

Облакът сапунена пяна се дължи на прекомерното количество препарати за почистване, използвани от домакинствата, които, заедно с мръсната вода от къщите, се изливат в потоци, захранващи резервоара Валсекийо. Потоците, в които се носят и разнородни битови отпадъци, се превръщат буквално в токсична смес, която се излива в басейна на река Атояк.

Заради селфи: Жена пострада, след като прескочи загражденията в зоопарк (СНИМКИ/ВИДЕО)

Реката освен това е замърсявана от отпадни води от текстилни предприятия и други фабрики. Проблемът е толкова тежък, че понякога водата придобива странен наситено син цвят заради изтичащите в нея отпадни води от фабрики за дънки.
БТА