/ Balkan beast, Фейсбук
Височините са неговата запазена марка, но обича и други приключения
Говори Балканският звяр от Варна
101492
Говори Балканският звяр от Варна
  • Говори Балканският звяр от Варна
За него не е проблем да се покатери на 180-метрова кула и от там да си направи селфи. Защото той обича да се качва на много високи и опасни места, заедно със селфи стика си. 

Той се казва Стратимир Георгиев. Популярен е повече като Balkan Beast (Балканския звяр). Роден е във Варна, а преди да се отдаде професионално на страстта си по екстремните преживявания, е работил като кредитен специалист и финансов анализатор. 

Роден е на Балканите. Жител е на света. Определя себе си и като професионален мечтател. Любимото му мото е "Животът е или смело приключение, или нищо" – цитат на Хелън Келър, известна като първият глух и сляп човек, който получава бакалавърска степен в изкуствата. 

говори Балканският звяр от Варна 
Balkan beast, Фейсбук

Височините са неговата запазена марка, но обича да язди коне, да се гмурка се, да се катери по планински върхове и да кара мотори. На местата, на които се качва, обикновено се снима, след което споделя епичните селфита с хилядите си последователи в социалните мрежи. 

Най-високото място, на което е бил, е 250-метров небостъргач в Дубай. У нас най-високото място, покорено от  Balkan Beast, е 180-метровата кула край село Българево, близо до Калиакра. 

говори Балканският звяр от Варна 
Balkan beast, Фейсбук

Спиращи дъха кадри Балканският звяр има и от ръба на екстремни места в родната Варна - като Аспарухов мост и паметника на Почивка. Има още две местни цели обаче, които си е поставил за изкачване. Една от тях  - Телевизионната кула, покори преди дни. Другата цел е една от най-високите сгради в морската столица. 

говори Балканският звяр от Варна 
Balkan beast, Фейсбук

Миналата година популярността на Balkan Beast надхвърли социалните мрежи. Това стана след селфи от движещ се влак на БДЖ. Скоростта на композицията не е била повече от 80 км/час, но пък отзвукът от снимката предизвика и негативни коментари. Въпреки че, според смелия варненец, рискът за него е бил не особено голям. 

говори Балканският звяр от Варна 
Balkan beast, Фейсбук

Балканският звяр може да се похвали и със своята телесна метаморфоза. За година и половина успява да трансформира тялото си и от 95-килограмов мъж с шкембенце и мазнини става мускулест 78-килограмов атлет 

говори Балканският звяр от Варна 
Balkan beast, Фейсбук

Впускането в екстремни преживявания да става постепенно. Рискът трябва да е добре премерен и да не се скача веднага в най-дълбокото и на най-високото. Сетивата трябва да се тренират, съветва професионалистът. Неговата рецепта за епично селфи чуйте в прикрепения аудио файл…