Видео с демонстративно премахване на скоби от автомобил във Враца обиколи социалните мрежи. На него се вижда как мъж с ъглошлайф реже поставената му скоба за неплатено паркиране в синята зона на града. А през това време обижда с нецензурни реплики служителите на "Паркинги и гаражи". Отрязаната скоба след това прибира в багажника си с думите "като сувенир". Постъпката му предизвика вълна от разнопосочни коментари, съобщи NOVA.

„За случая бях уведомен пряко от служителите на синята зона и екипа, поставящ заключващите устройства – скоби. Веднага подадох сигнал в дежурната част на РУ на МВР– Враца. Нашите служители ме уведомиха, че лице е отрязало скобата, сложило я е в багажника и е напуснало мястото с автомобила си. С подаване на сигнала в полицията лицето беше бързо установено и задържано”, разказа Цветомир Илиев от Общинско предприятие "Паркинги и гаражи”.

По думите му подобни ситуации са ежедневие.

„Има постоянно недоволни граждани. Нашите служители, голяма част от които са жени, по метода на убеждението, успяват да се справят с трудните ситуации. В конкретния случай жената, която е била на смяна, е била далече, но е чула шума от рязане на метала. Но е предупредила своевременно колегите си от екипа, за да започне издирване на този автомобил”, посочи той.