Сигнал за полицейско насилие в Хасково. 40-годишен бивш служител на МВР се оплака, че е бил бит от униформени в нощта преди изборите.

Владимир Димов е с множество следи от насилие, разказва Нова телевизия. Показва документ от съдебна медицина и белезите от побоя.

Разказва, че късно вечерта в събота до сградата на общината в Хасково имало съмнителен кашон, за който се обадил в полицията.

„Идва автопатрула, държи се агресивно. Обяснявам, че не съм добре със здравето. Никъде не съм оказал съпротива при арест, аз съм бивш служител в системата”, обясни Владимир Димов.

Така и не стана ясно защо е бил арестуван.

„Двамата ме подсякоха, събориха ме и се започна с ритниците. Може би го афектира това, че аз съм отворил със собствени ръце пакета и оттам изпадна в страшна агресия и злоба”, обяснява Владимир Димов.

Той е отведен в ареста, където останал до сутринта, когато състояние му се влошило заради заболяване, което има.

„Прекарах от полунощ до 7.00 ч. сутринта в ареста. След това бях отведен до спешна помощ, където бях прегледан”, обяснява Димов.

Предстои му да подаде жалби в прокуратурата и полицията. От областната дирекция на МВР обясниха, че след като имат жалба, ще направят разследване, за да се установи дали става въпрос за насилие от страна на униформени.

Източник: Novanews.bg