Изборният ден започна при нормална обстановка, съобщиха от МВР. 

От началото на кампанията до 15.30 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 1649 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. 

До 11.00 часа днес са получени общо 1 450 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите в СДВР и ОДМВР.

От МВР напомнят, че гражданите могат да съобщават за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии  и електронни пощи по места в съответните областни дирекции на МВР.

Нормално започна изборният ден в страната

Само до 10 ч. на днешния ден звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали 99 удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. От 24 октомври до момента те са 972.

Нормална е обстановката по граничните пунктове. Интензивен е трафикът от товарни автомобили само на излизане от страната в зоната за отговорност на РДГП Русе. При създаване на предпоставки за образуване на колони от превозни средства служителите от Гранична полиция имат готовност за въвеждане на облекчени проверки.
 
От началото на изборната кампания до момента са образувани 159 досъдебни производства / 45 бързи и 114 -  по общия ред/, от тях 139 - са за нарушаване на политическите права на гражданите.

Към 15 часа на днешния ден звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали 477 удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. От 24 октомври до момента те са 1350.