9137 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от МВР.

Екшън в Бургаско: Задържаха пияни братя за нападение на полицаи, стигна се и до стрелба

Извършен е контрол на 12 299 водачи и пътници. До момента са съставени 2467 фиша и 723 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Властта обяви война на рецидивистите зад волана, започва мащабна акция 

В рамките на петия ден са установени общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а деветима – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи.

Правителството обяви война на всички рецидивисти зад волана. В края на миналата седмица премиерът в оставка Кирил Петков информира, че започва мащабна национална акция срещу шофиране под въздействието на наркотични вещества. Повод стана жестоката катастрофа от вторник вечерта, при която загинаха две млади жени в София, пометени от джип на тротоара.